Bach Terapisi Nedir? 

Bach Terapisi, İngiliz doktor Edward Bach tarafından 1930’larda geliştirilen ve bitkilerin çiçek özlerinden elde edilen doğal esanslarla uygulanan bir alternatif tedavi yöntemidir. Bach Çiçek Terapisi, kişinin duygusal ve zihinsel dengesini sağlamayı amaçlayan, tamamen doğal bitkisel özlerden oluşan 38 farklı çiçek özünü içeren bir tedavi yaklaşımıdır. Dr. Bach’a göre, fiziksel hastalıkların temelinde zihinsel ve duygusal dengesizlikler yatmaktadır. Bu nedenle, hastalığı tedavi etmek için öncelikle kişinin ruh halini ve duygusal durumunu dengelemek gerekmektedir.

MERKEZİMİZDE SON TEKNOLOJİ RESONANCE CİHAZLARI KULLANILMAKTADIR.


Bach Terapisi

Merkezimizde maddenin moleküler ve psikolojik bağımlılıklarının yok edilmesine yardımcı Rezonans Terapileri uygulanır.

Rezonans terapileri, alanında en iyisi olan Wellness Resonance teknikleriyle uygulanmaktadır.

denge ve uyum

Bach çiçek terapisi, olumsuz bazı duygusal düşünceleri, olumlu yöne dönüştüren, olumsuz davranışlardan uzaklaştıran, bireysel telkin gücümüzü teşvik eden ve destekleyen bir terapi yöntemidir.

kanıtlanmış etki

Ruh halimiz dengelendiğinde, organik rahatsızlıklar da iyileşir. Bach çiçek terapisinin olumlu sonuçları, yapılan binlerce uygulamada defalarca doğrulanmıştır.

ruh ve beden sağlığı

Sağlıklı olmak demek, ruhumuzla armoni içinde olmak demektir

çiçeklerin enerjisi

Bach çiçek terapisinde, kullanılan çiçeğin enerjisidir.

İngiliz tıp doktoru Edward Bach (1886-1936) “Sağlıklı olmak demek, ruhumuzla armoni içinde olmak demektir” felsefesinden yola çıkarak kendi adı ile anılan “Bach çiçek terapisini” geliştirmiştir.

Dr. E. Bach, her bedensel rahatsızlığın temelinde ruhsal bir denge bozukluğunun yattığını düşünerek böyle bir araştırmaya başlamış ve çalışması dünya çapında değer bularak yaygınlaşmıştır. Dr. E. Bach, korku, güvensizlik, yaşam sevinci ve özgüven kaybı, yalnızlık, alınganlık, dengesizlik, tutarsızlık ve çaresizlik gibi istenmeyen davranış örneklerinin bedensel ve ruhsal rahatsızlıklara neden olacağı ve var olan rahatsızlıkların da iyileşmesini engelleyeceği teziyle; sorunların çözümünü doğada aramış ve yıllar süren çalışmaları sonucunda, homeopati temeline dayanarak “bach çiçek terapisinde” kullanılan 38 çiçeği bulmuş, bunlardan basit yöntemlerle esanslar elde etmiştir.

Bach çiçek terapisi, olumsuz bazı duygusal düşünceleri, olumlu yöne dönüştüren, olumsuz davranışlardan uzaklaştıran, bireysel telkin gücümüzü teşvik eden ve destekleyen bir terapi yöntemidir. Ruh halimiz dengelendiğinde, organik rahatsızlıklar da iyileşir. Bach çiçek terapisinin olumlu sonuçları, yapılan binlerce uygulamada defalarca doğrulanmıştır.

Bach Çiçek Terapisini 7 alt başlıkta toplayabiliriz:

1. Korku için terapiler,

2. Belirsizlikle ilgili terapiler,

3. Var olan koşullara karşı yetersiz ilgiye dair terapiler,

4. Yalnızlıkla ilgili terapiler,

5. Aşırı duyarlılıkla ilgili terapiler,

6. Üzüntü ve kederle ilgili terapiler,

7. Başkalarının iyiliğiyle aşırı ilgili olmaya dair terapiler.

Terapinin başarısı, terapi uygulanacak kişinin duygu ve ruh halini iyi tanıyıp doğru çiçek esanslarının seçilmesine bağlıdır. Terapi sürecinde kişi için hazırlanan gerekli karışım günde 4-5 kere içeceği herhangi bir içeceğe, ya da direkt dilinin üstüne 3-4 damla damlatılarak uygulanır. Hiçbir yan etkisi olmayıp çocuklarda ve bebeklerde de kullanılabilir.

Unutulmamalı ki; Bach çiçek terapisi, herhangi bir ilacın yerine geçmez, “olumsuz duyguların farkedilmesinde ve giderilmesinde” destekleyici bir terapi yöntemidir.

75 yılı aşkın bir süredir Avrupa’da, özellikle İngiltere’de yaygın olarak kullanılmakta olan “Bach Çiçekleri” kürleri, korku ve endişeleri gidermek, stres ve kederi azaltmak, cesaret edilemeyen ilişkileri geliştirmek için çok güçlü, ancak hassas bir iyileştirme yöntemidir.

Bitkiler nasıl seçilir, frekansları nasıl yüklenir?

Seçilen bitkiler doğru çiçek verme safhasına gelinceye kadar düzenli ziyaret edilir, toplanmadan önce çiçeklere amaç açıklanır. Çiçekler çıplak elle alınmaz, aynı bitkinin yaprağıyla tutulup koparılır. Kristal kaselere konup üstüne kaynak suyu konur. Günün belli saatlerinde güneş ışığına bırakılan kaynak suyuna çiçeklerin şifa gücü aktarılmış olur. Bach çiçekleri öz suyu kişiye ne kadar uygun seçilmişse kişideki değişiminde o kadar hızlı ve belirgin olduğu görülmüştür.

Her çiçek özü temel bir insan duygusu ile ilişkilendirilmektedir.  38 bitkinin her biri, belirli bir karakteristik veya duygusal duruma yönlendirilir.

Örneğin, Mimulus, belirli bir konuda endişeli olduğumuz veya korktuğumuz zamanlar içindir. Korkumuzun üstesinden gelmemize ve cesaretle yüzleşmemize yardımcı olmaktadır.

Bach Çiçekleri endişe hali (anksiyete) ve depresyon tedavisinde çok başarılı olmuş, her bir çiçek kürü farklı duygu durumu bozukluklarında hastalara sağlık kazandırmıştır. Biorezonans terapilerinde hastaya enerjisi aktarılan 38 Bach Çiçeği ve kullanıldığı duygu durumları şunlardır:

  • Agrimony (Kasıkotu) Güleryüzün ardında saklanan zihinsel sıkıntılar
  • Aspen (Toz Ağacı) “Bilinmeyen”e duyulan korku
  • Beech (Akgürgen/Kayın Ağacı) Hoşgörüsüzlük
  • Centaury (Kantaron) “Hayır” diyememe
  • Cerato (Boynuzlu) Kendi kararlarına güvenememe,
  • Cherry Plum (Kiraz Erik) Aklını yitirme korkusu,
  • Chestnut Bud (Kestane Tomurcuğu) Hatalardan ders çıkaramama
  • Chicory (Hindiba) Bencillik, mülkiyet düşkünlüğü
  • Clematis (Orman Asması) Çalışamamak, gelecek hayalperestliği,
  • Crab Apple (Yengeç Elması) Kendini sevmeme, kendinden nefret etme*
  • Elm (Karaağaç) Sorumluluklar yüklenerek bu durumdan boğulmuş olma
  • Gentian (Gentaniye) Bir aksilik sonrası cesaretin kırılması, kalkışamama 
  • Gorse (Katır Tırnağı) Umutsuzluk ve çaresizlik duygusu
  • Heather (Funda) Benmerkezlilik ve içsel endişe
  • Holly (Çoban Püskülü) Nefret, kıskançlık ve düşmanlık
  • Honeysuckle (Hanımeli) Geçmişte yaşamak
  • Hornbeam (Gürgen) Bir şey yapmayı düşündüğünde hissedilen yorgunluk
  • Impatiens (Sabırotu) Sabırsızlık, sinirlilik, ajitasyon
  • Larch (Karaçam) Güven eksikliği, kendine güvensizlik
  • Mimulus (Misk Çiçeği) Bazı durumlar, hissedilen korku
  • Mustard (Hardalotu) Nedensiz hüzün
  • Oak (Meşe) Tükenmişlik sınırı geçildiği halde devam etme
  • Olive (Zeytin) Ruhsal ya da fiziksel faaliyet sonrası tükenmişlik duygusu
  • Pine (Çam) Suçluluk duygusu


Willow
Arayınız...